Ei sanonut aikaisemmin mitään, on ilmeisesti luksuslakanamerkki. Päädyin kodin tekstiilejä myyvään liikkeeseen ostettuani pöntöllä istuvan Frank Zappa –julisteen mukavalta ja palvelualttiilta julistemyyjältä. Tädin kanssa opeteltiin yhteinen kieli lakanoiden kanssa ja sitten aloimme katsoa tarjontaa. Palvelu oli kyllä erittäin hyvää, niin kuin kaikkialla tänään. Ilman mitään muttia tai josseja tuli ostettua yli kahdensadan euron pussilakana ja seitsemän kympin aluslakana. Kummatkin 30 % alennuksella toki. Tyynyliinojen normaalihinta oli 65 euroa kappale. 100 % Egyptian Combed Cotton. 200 FILS/CM2. 500 Thread Count. Samasta vanhasta peitosta tuli ohuemman ja kevyemmän oloinen. Toivoa sopii, että kaikki jalostuksen asteet saavat säällisen korvauksen.

Huvi ei shoppaillessa tähän loppunut, pikemminkin päinvastoin. Tottakai eräästä vaatepuodista löytyy North Sail –merkkisiä vaatteita. Vaalea lippis on minun.

On selkeää, miten tuntemani purjemerkki vaatteassa lisää niiden uskottavuutta meriaiheessa. Toimiikohan se yhtä tehokkaasti myös muille. North Sail –logo on tehty purjetta varten joten kyllä se vaatteessakin henkinee tietynlaista vakavasti otettavuutta merielementissä, eli kannella hyvällä säällä. Minä ajattelin sen sopivuutta polkupyöräilyyn.

Vielä paljon mielenkiintoisempi oli Napapijri, joka luki oven yläpuolella tien toisella puolella. Sisällä Norjan lippu oli kovassa kurssissa! Tuotteen logossa komeilee Antarktiksen kartta. Hienosti yhdistetty napapiiriin. Löytyy se napapiiri toki sieltäkin. Myyjä puhui kanssani mieluusti englantia ja oli palvelualtis. Kai se on se juttu, kun vähän kalliimpaa halutaan saada kaupaksi. Ostin myös kassin, Norjan lipun alle on loistavaa naamioitua.

Usean tunnin kaupoissa kiertelyn jälkeen kotihotellia kohden sushin kautta kuinkas muuten. Tällä kertaa tuli todella omituisia, riisi oli todella kovan kiinteää. Kala tuntui parhaat päivät nähneeltä.